Team Solberga Mx Racing

Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

Hur tänker vi 2015

Av Team Solberga Mx Racing - 25 januari 2015 10:49

2009 köpte vi första Hondan 150cc till Joakim vilket han gillade direkt. Emil körde då fortfarande på en Kawasaki 85cc men då Joakim skadat sig och inte kunde köra en Skarbrgsfäsen i Tidaholm gav vi Emil chansen att köra Hondan. Ett snabbt beslut och Emil fick chansen att köra tävlingen på Hondan och fick då för första gången kliva upp på prispallen. Blev då en Honda även till Emil. Alla ska ju upp till fyrtakt då det är det dem ”stora” grabbarna kör tänkte vi.


2012 hösten på ett av Hondas fantastiska läger vann Joakim det otroliga priset att låna en hoj under en säsong. Fantastiskt engagemang från Honda det dem gör med dessa läger och grabbar/tjejer får en möjlighet att träffa och tränas av sina förebilder. Men lyckan vara inte förevigt och straxt efter blev vi av med våra tre egna hojar under ett inbrott i vårat garage. Nya Honda hojar köptes in och kan inte Tacka nog vad lägligt låne hojen kom ifrån Honda till Joakim.


2013 då regler ändrades till 15 år på 250cc och Joakim trogen Honda valde 250cc istället för den stora massan som valde 125cc. Tävlingar blev inställda för han och helt plötsligt ansåg vissa att det var livsfarligt att köra blandat med 125cc. Emil som även han ville vara Honda trogen och gillar fyrtakt blev nekad av Svemo 3 ggr på dispens att få köra 250cc. Svåra beslut om han skulle var kvar på 150cc eller skifta till 125cc som den stora massan valde. Beslutet blev 150cc och fick en bra säsong. Honda trogen fick vi tag på en otroligt fin 125cc Honda och Emil provade några tävlingar på skoj men med fina resultat. Kul men då han satte sig på 250cc och jämförde så var valet enkelt.


2014 satsade vi på nya Honda 250cc till båda killarna. Valet till Emil var svårt och mycket velande om 125cc som har fler utövare och mer motstånd. Emil valde efter det han tyckte kändes bäst Honda, rätt eller fel i valet mellan 125cc eller 250cc får vi aldrig veta. Även detta året var nivån på klassen om möjligt ännu lägre tyvärr då ännu flera valde den coola klassen 125cc som man får köra USM på tillsammans på stora SM. Dom övriga USM är ju inte mer värda än att man kan stryka en tävling i sista stund, gå in och ändra antalet tävlingar i totalen för det spelar ju ingen roll…… Men nu fick man äntligen tävla tillsammans i cupen vi körde och tävlingarna blev tuffa och bra. Många fina resultat detta året för Emil trots en hel del strul och första riktiga skadan och en del motgångar. Om valet med klass varit rätt eller fel vet vi ej vi körde med hjärta och det killarna ville.


2015 har vi valt att köpa en riktigt fin KTM 250cc som Emil skall få prova. Joakim önskar att prova Suzuki  250cc. Vi har fortfarande inte valt att sälja dem race Hondorna vi tänkt/planerat köra på 2015 men vi kommer att ge dessa märken en chans att visa vad dem går för. Vi har nu i 6 år varit troget röda trotts att det egentligen kanske hade varit mer rätt att bytt klass och märke. Nu vill vi veta om andra märken kan ge killarna en ny chans i sin utveckling. Det är inte många som gör som vi och köper andra märken för en seriös provkörning och kan göra de inställningarna som passar just dem.  Vilken färg eller märke vi kommer att köra med 2015 är idag inte bestämt. Det som känns bäst blir rätt oavsett färg, inte bara vad hjärtat känner.


Många grymma killar som sökte i år till Mxgym vi förstår att valet av killar var tufft.

Emil hade 18 pallplatser 2014 vann 8 ggr.

Ledde Usm med 27 poäng då han sedan bröt handleden och missade 2 tävlingar än dock 4:a totalt. Till det skall tilläggas en hel del otur då han i Rödeby vann första finalen med halvminuten men i andra fick stå och kicka i en minut efter vurpa i ösregnet andra finalen räckte då till en 3:e plats, Woxnadalen kom han tvåa trots att hojen gick dåligt skvalade bensin och motorn satt lös då han kom i mål. Hittade även fel i motorn.

Vann Dm

4:a på sin första Juniortävling Mx2 tävling Dråpslaget

6:a Sverige cupen torts att han var näst sist i starten körde han upp sig så bra och hade 2 snabbaste tid på tidskvalet.

Vann Vmx cupen och super finalen.

Topp resultat på fys testerna och storslaget snabbast på miltestet. Rimliga mål.

Sämsta placering i år är 6:e platsen i Sverigecupen om vi räknar bort Em.

Körde EM i Uddevalla med personligt mål uppfyllt att slå norsken som vann Mx2USM 2014. Inte heller långt ifrån annan svensk med mer erfarenhet och övriga Svenskar hade deltagit på läger inför Em där vi ej fick delta.

Som absolut yngst på Em gjorde han sin första stortävling väl godkänt i våra ögon.

Hans mål för 2015 är att köra Juniortävlingar satsa för Elit licens testa ny Em tävling.

Men dessa meriter räckte tyvärr inte för han att komma in på gymnasiet.

Även här ses tydligen inte en satsning på 250cc inte som rätt väg.

             

Nu väljer vi vår väg.

/Annika


               

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar


Efter Sverigecupen i Hökensås där Emil kom 2:a totalt och fick sitt Wildcard var det ingen tvekan ifrån hans sida, SM i Tibro skulle han köra. Tibro som alltid varit en favorit bana och har kört tävlingar på den banan sedan han var 8 år. Har även mån...

Av Team Solberga Mx Racing - 19 april 2015 21:37

Helgen har tillbringas i Hökensås och första deltävlingen på Sverige Cupen. En riktig sandbana som egentligen inte är Emils favorit men ändå fått till bra körning på sista tiden. Veckan före påsk och efter var det flara dagars träningar i skåne på sa...

Av Team Solberga Mx Racing - 29 mars 2015 18:14

Snabba beslut och ändrade planer blev det denna vecka och Thomas och Emil packade husvagnen och åkte i tisdags kväll ner till Ripa banan och deltog i Honda Trackday under onsdagen. Mycket hoj och bra träning, stort Tack Honda för dagen. Torsdag var...

Av Team Solberga Mx Racing - 15 mars 2015 20:28

Har varit en bra helg med mycket cross så nu börjar helgerna bli som vanligt igen. Lördagen var det 5:e deltävlingen i Kattcupen i Kungsör. Emil som har sina Honda hojar på renovering fick ta Suzukin att köra på. Han trisv bra på den men saknar sin H...

Av Team Solberga Mx Racing - 8 mars 2015 20:14

Helgen har ägnats åt crossen. Efter lång vinter känns det nu som om våren är pågång och äntligen kommer vi ut på banorna igen och träffar bekanta som vi inte sett på länge. Halv sju i lördagsmorse åkte vi mot Vänersborg och en visit hos Speed och s...

Skapa flashcards