Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg under oktober 2011

Av Team Solberga Mx Racing - 15 oktober 2011 18:32

Idag blev det en tur mot Nora/Pershyttan och träning. Riktigt bra körning och banan var kanon fin. Tack Madde för att du lurade dit oss och tacka Kenneth för bra jobb med banan. Blev ca 1 timma och 20 min träning. Solen sken och det var lite lagom kallt. Sista passet låg Kenneth och pressade Jocke. Det var nöjda killar på vägen hem. Joakim filmade med Goprokameran så en film kommer senare.

Imorgon blir det nog Hallsberg och träna inför nästa vecka då vi skall köra Riksfinalen där.

Ha det gott!

/ Annika


   Joakim högt i det blå!   Våran retro Emil in action!

Av Team Solberga Mx Racing - 9 oktober 2011 21:51

Ja då var vi hemma igen efter en riktig cross helg. Har varit kallt men ändå uppehållsväder. Skönt att bara gå och titta på cross och träffa så många lika sinnade. I finalerna i 85U som till slut vanns av Erik Appelqvist. I MX2U Tog Niklas Pettersson hem segern och vi tyckte så synd om Christoffer Spade som fick strul med hojen och ramlade, tyvärr klarade han inte segern utan kom på 3:e plats. 

I Mx girls grattar vi Örebros Sara Pettersson som kom 2:a.

I Mx2 blev det svart flagg på några som hoppade på gulflagg. Bra att dom visade vad som skall gälla men den kunde nog ha används flera gånger under denna helg.

Sista finalen i Mx1 vann Tom Söderström men då rullade vi hemmåt så den målgången såg inte vi.

På vägen hem blev det ett besök på MC Donalds i Lidköping.

Och nu är det mesta i husvagnen urplockad och nu har vi nog bara en natt till i den för i år. Men vi har ändå kommit upp i 45 nätter i år i husvagnen.

Natti natt!

Av Team Solberga Mx Racing - 8 oktober 2011 07:40

Nu gick det och ladda upp bilder hit.


               

Två glada Emil och en Björn!

Av Team Solberga Mx Racing - 7 oktober 2011 20:09

Dagen började med Emils träningspass i riktigt blåsväder och kallt. När Joakim körde träning regnade det. I Emils kval blev det ingen bra start och det var lerigt och svårkört och han slutade någon stans runt 15 e tror jag. Joakim kom 16 e. i sitt kval.

I tidskvalet hade vädret blivit riktigt fint och solen värmde lite och för varje heat torkade banan upp. Emil fick 21 a tiden och Joakim 33 e i sitt heat. Båda kom till B-finalen i sina klasser. Emil gjorde en kanon bra start och kom iväg runt 8 a sedan körde han upp sig och slutade på en sin bästa placering i Usm i år på en 5 e plats. Joakim körde även han riktigt snyggt och vågade på att ta några hopp och fick fina varvtider och slutade på 19 e. Nu ska vi bara njuta i helgen av cross som publik och heja och hålla tummarna för att kompisen David som står som andra reserv får vara med och köra i helgen i mx2u.

Ha det gott!

Av Team Solberga Mx Racing - 3 oktober 2011 21:06

På söndagen åkte vi till Åbogen och tränade. Dit kom även Sebastian Detthow och Tompa Henriksson. Banan var riktigt dälpig och spårig. Efter första passet på hela banan bröt vi banan och tränade bara några av kurvorna. Det såg mycket bättre ut på slutet. Dom gjorde några vurpor men inga allvarliga. Så detta var en super bra och jobbig träning. Så inför kommande USM tävling i Uddevalla på fredag kommer det att gå betydligt lättare än i sanden i Åbogen.

Idag har Joakim tränat handboll och Emil tog ett pass på crosstrainern. Så dom kämpar på.

/ Annika


     

Joakim                                 Emil                               Sebbe





         

Tompa                                  Emil                               Joakim

Av Team Solberga Mx Racing - 1 oktober 2011 20:13

Man kunde inte tro att det var 1 oktober idag då man kunde gå med t-shirt utan att frysa. Vi började dagen med att åka till Hallsberg och titta på starten på Älgjakten. Sedan hem och äta för att sedan åka till Täby för avslutningen på årets cross skola/ungdomsatsning. Idag var vi alla på en gång och vi var indelade i 4 grupper med 4 olika tränare. Våra killar tränade med Sebbe på rytmen sektionen på skrubbning som Emil föreslog. Det såg riktigt bra ut för killarna.

Sedan blev det tävlingar då crosskolan utmanade ungdomsatsningen på konbana. Första tävlingen som var slalombana vanns av den stora gruppen. På hejade av Sebbe. Andra tävlingen bestod av körning rakt fram och runda en kon, sedan skulle en vuxen springa en runda och klappa nästa förare i ryggen. Våra hade en längre sträcka att köra. Tyvärr blev det lite för hetsigt bland både förare och föräldrar och när Joakim kom in i mål och skulle stanna kom ett barn springande och han gjorde en snabb undan manöver men tutchade imot startgrinden och fick sladd och bakhjulet kom olyckligt på på en annan kille. Båda blev i lite chock men allt slutade som tur var bra och bara lite skrubbsår och en trasig handbroms på Joakims hoj.

Grattis till lilla gruppen som vann  sista tävlingen och då vann hela utmaningen.

Sedan blev det hamburgare till barnen och Diplom och tröjutdelning till deltagarna.

Imorgon blir det träning på Åbogen för våran del.

Lägger ut bilder från dagen.


/ Annika

                                                 

Ovido - Quiz & Flashcards