Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 15 maj 2011

Av Team Solberga Mx Racing - 15 maj 2011 22:34

Efter en hel helg är vi nu hemma och husvagen är städad för denna ggn. Idag var det tävling i Finspång och förmiddagen var lugn då Ungdom inte började förrän vid 14.50 Joakim som efter kraschen i Tibro igår hade ont i fingret och bröstet hade stor beslutsångest innan han bestämde sig för att avstå tävlingen idag för att istället bli bra till hemma tävlingen i Örebro nästa helg.

Emil låg 4:a i starten i första kvalet och var med bra. Fick i friläget i en kurva och ramlade nästan och tappade några placeringar men slutade som 10:a och tog sig till A-finalen. Där kom han inte alls med så bra i starten och fick kämpa och tog sig upp några platser men nu var banan riktigt tuff att köra på. Han ramlade och hade mycket trafik med varvningar som gjorde att han tappade lite tid på. Men tog sig imål på en 19:e plats. Han var nöjd med körningen men var helt slut i kroppen och har haft det jobbigt i ögonen av pollen allergi. Så han gjorde en bra tävlig och kämpade hela racet. Tycker att Joakim gjorde ett klokt beslut att stå över idag då det nog hade varit jobbigt för honom på denna krävade bana med smärtan i bröstet och fingret. En rolig tävlig med många duktiga förare.

/Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 15 maj 2011 07:56

Då var årets första Svealandsfräsen tävlingen körd i Tibro.Det har inte varit så många startande som igår på många år i fräsen och det var jätte kul och det var många som uppskattade att vi har öppnat upp för alla att köra serien. Killarna var riktigt peppade då Tibro är en favorit banan. Tyvärr kraschade Joakim på sista varvet i målhoppet på träningen. Han landade mellan två dälper och ramlade över styret och tappade luften. Han fick ont i bröstet vid revbenet och i ett finger. Han bestämde sig för i sista stud att köra till kvalet. Han körde hela heatet trots att det gjorde ont i varje hopp och tog sig i mål på en 14:e plats och fick köra B-final. Där tog han starten och var tvåa i första kurvan men sedan tappade han då han inte kunde hoppa men slutade på en tapper 7:e plats. Emil som körde i samma kval som Joakim kom på en 8:e plats. I A-finalen blev han utträngd i starten och hamnade långt bak men körde upp sig riktigt snyggt och hade just kört ikapp och om 3 st så ramlade han och fick köra upp sig igen. Men med en riktigt snygg upp körning igen kom han på 11:e plats.Sen packade vi ihop och rullade med husvagnen mot Finspång och ny tävling idag. Joakim har ont i bröstet och finger och har ännu inte bestämt sig om han skall köra tävlingen här idag.Vi återkommer med dagens resultat.Ha det gott!/Annika

Ovido - Quiz & Flashcards