Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 3 juni 2011

Av Team Solberga Mx Racing - 3 juni 2011 06:45

Igår var det tävlingsdag. Träningen var uppdelad i först 15 minuter fri träning ink. start träning efter 15 minuter började tidskvalet för platsen på grinden. Emil hade åkt efter en duktig kille som tog en uppförstrappa och varvet efter testade Emil den och kom upp men landade lite kant. Varvet efter när han provar får han ett kast så han ramlar. Det är jätte jobbigt som förälder och se att det går fel och gulflaggan börjar vifta och sedan den grön vita som påkallar sjukvårdare. Springer upp till Emil och blodet verkligen sprutar i ansiktet. Svårt att se vad som hänt först. Halv ligger och har även ont i foten men säger själv att allt är ok. Fick av han ifrån banan vilket var skönt då dom som kör inte ser var bakom hoppet det hänt något. Sjukvårdare kommer fram och vi kan konstatera att han fått en rejä smäll på näsan och blodet var näsblod. Efter att dom torkat bort det värsta blodet var han sugen att köra igen men hjälmen var totalt nerblodad och jag sprang och tvätta av det värsta så han kunde rulla runt det sista och hans enda varv på tidskvalet. Så han fick sista tiden. Joakim kom på 23:e tid. Han gillar inte denna banan och kan tänka mig att det var lite jobbigt att se Emil i kanten med oss och sjukvårdare. Första heatet fick båda killarna starta längst in på innern och första kurvan går helt tillbaka och dom blev in prejade och någon framför ramlade och dom fick jobba ifrån botten. Emil kom på 17:e och Joakim 19:e. Andra heatet fick dom ochså välja sist på grind då det var tidskvalet som styrde fortfarande. Men nu fanns det platser kvar längst ut istället. Emil kom 14 och Joakim 19:e.

Totalt slutade Emil på en 14:e och Joakim på en 22:a plats. Beundrar Emil som klarade av att köra så bra trots ont i foten och den vurpan han gjorde.

Joakim gillar inte denna banan och körde i sitt tempo. När dom kört klart gick vi upp och tittade då sidovagnsmotorcross körde. Det var coolt att se på nära håll.

Sedan kom våra vänner ifrån Hallsberg och vi fick en trevlig kväll.

Idag är det vilodag och imorgon USM tävling. 

/Annika


 

Ovido - Quiz & Flashcards