Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 30 mars 2014

Av Team Solberga Mx Racing - 30 mars 2014 06:55

I fredags rullade vi för första gången i år iväg med husvagnen mot Katrineholm för att på lördagen köra finalen Kattcupen i Katrineholm. Lördagen bjöd på strålande väder och på träningen syntes det att det var snabbare tider än förra helgen trots att banan ändå var ganska stalpig.

Första heatet var båda bröderna Berggren låg i den bakre delen av heatet och i andra kurvan ramlar Emil då det var trångt och Joakim får då väja för han men kommer iväg. Emil är då absolut sist iväg. Men sedan blev det en krasch till där inte våra killar var inblandade i. Emil var sist iväg men hann på 2 varv kört upp sig från 20:e till 13:e plats då dom tog ett beslut att blåsa av heatet då den som krachade straxt efter hade brytit sig och behövde sjukvård. Hoppas att han trots allt kryar på sig snabbt.

Omstart och Emil är med bättre i starten och ligger runt 6:e plats. Joakim runt 10:e. Det blev ett riktigt tufft heat och Emil fajtas med toppen och klättrar upp och går i mål som tvåa efter Jonathan Bäck. Joakim håller sig stabilt och går i mål som 9:a.

Andra heatet var Emil runt 6:e platsen och Joakim 12:a. Men även detta heatet var spännande och Emil klätrade i fältet och även denna gången slutatde Emil 2:a efter Isac Giftig som vann. Emil blev tvåa även i dagens resultat och Giftig vann Bäck trea. Joakim kom i mål på en 11:e plats men slutade 9:a totalt.

Det var tuffa heat och en nervös (mamma) men stolt mamma och pappa idag. 

Eter tävlingen var planen att åka till Finspång för träning idag söndag. Men då Thomas grejade med Emils bak broms som var paj fick han se att det var ett rejält märke och en spricka i kopplingskåpan på Emils hoj och vi fick åka till macken och köpa flytande aluminium och laga kåpan provisoriskt och kommer idag att träna i Katerineholm istället.

/Annika


         


Ovido - Quiz & Flashcards