Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 6 augusti 2012

Av Team Solberga Mx Racing - 6 augusti 2012 05:41

Nu är Dråpslaget avklarat för i år. Vi kom först dit och åkte sist därifrån. Mycket jobb och med tidiga mornar och sena kvällar men stolt över att varit delaktig i en så stor bra tävling som denna. Det var ca 500 åkare under dessa 3 dagar vilket är ett fantastiskt deltagade. Lördagen var det tävling för Emil och även Joakim som lånade Emils extra 150cc hoj och gjorde ett gästspel denna dag. Dom tävlade i olika åldersklasser. Emil som var 57 st i sin klass kvalade in till A-final. Han kom iväg bland dom sista i starten men gjorde en fantastisk uppkörning och skulle lagom köra om den som låg 9:a då han gick omkull. Tog ett tag innan han kom upp och fick igång hojen och fick ont i handen. Då han kom iväg igen låg han på 23:e platsen och började än en gång plocka placeringar och slutade sedan som 15:e. Kom in och hade riktigt ont i handen och var även besviken men besvikelsen gick över då han insåg vilket race han gjort.

Joakim kom in på träningen skrattande att ha ha jag brände mig på avgasaröret då jag hängde bak på hojen. Han körde två finaler och blev 16:e i första och runt 20:e i andra vilket blev total 17:e. Detta innebar att Emil blev dagens bästa Örebroare och fick vandrings priset från Örebro Hyrkart som morfar och mormor en gång skänkt till denna tävling. Så nu har båda killarna sina namn in graverade i denna pokal.

Söndagen var det tävling för Joakim i MX2U och första kvalet körde han ett av sitt livs bästa heat i denna klass. Låg långt ner i fältet i starten men körde upp sig till en 14:e plats men tyvärr tappade han dom 2 sista varven och slutade på en 16:e plats. Andra heatet var han inte heller med bra i starten och blev lite för länge kvar bakom en annan åkare. Men då han väl kom om hade han för stor lucka fram men det var grymt roligt och se då han varv på varv tog in och hade bättre tider än dom 7-9 förarna framför sig i flera varv. Så kul att se denna vilja och kämpar andan. Tyvärr kom han inte upp så långt i resultatet trots sin fantastiska körning och han slutade på en 20:e plats vilket vi och tränaren Jörgen som var med oss i depån tycker han ska vara nöjd med.

Under söndagen hade Emil fortfarande ont i sin hand och den är svullen och var även lite blå. Vi gick och pratade med ambulans personalen och han tycker att vi skall kolla upp den så att det inte är någon spricka i handen. Så det blir att kontakta vårdcentralen idag.

Stort tack till mormor och morfar som denna helgen hjälpt mig dessa dagar varje morgon 6,45 i anmälan och även anmälan på kvällen. Plus alla annan mark service som dom alltid ställer upp med. Ni är toppen!

Även tack till familjen Vall/Jadeborn och Westin som ställde upp för Ömk som funktionärer denna helg.

//Annika


                       


Ovido - Quiz & Flashcards