Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 24 augusti 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 24 augusti 2013 19:35

Härlig dag med sovmorgon hemma innan vi åkte till Hagfors för tävling. Grabbarna var riktigt taggade och särskilt Emil som körde på 125cc vilket är 5:e gången han kör och inte van på tvåtakt. Hagfors är en banan som killarna alltid har gillat. Värmlands crossen blandar 125cc med Mx2u men separata resultat. I första heatet låg grabbarna runt 10:e platsen efter varandra i start kurvan sedan börjar uppkörningen och Emil kör riktigt bra och sista två varven kör han upp sig från 5:a till 3:a med glasögon som var så dammiga så jag trodde inte han såg något i dom då han envisades med att ha glasögon med bara tearoff. Väl i mål visade det sig att han hade en tearoff kvar att rycka. Slutade som 2:a 125cc 3:a blandat resultat.) Men det gick ju bra trots allt och riktigt tufft race. Joakim körde i mål som 8:e där det var en lucka till både dom före och efter. Men 2:a bland mx2u.
Andra finalen kommer Joakim ur startkurvan som nummer två och Emil som 5:e. Joakim ligger total tvåa första varven men hängde på riktigt bra och Emil låg 4:a och skulle gå om Joakim i depåkurvan men gick omkull och får upp hojen med gashäng. Tappade en placering till 5:e och låg ca 200 meter efter. Men körde riktigt snyggt men ruskade på huvudet varje varv vid depån att något var fel men körde på. Vi förstod inte vad det var som var fel. Sista två varven var han uppe på 4:e platsen och precis bakom Joakim och Emil C. Joakim släppte om Emil och det var riktigt tajt mellan Emil och Emil C och jag kände hur pulsen i mig ökade. Då dom kommer nästan jämsides hoppande i nerförstrappan är Emil riktigt tuff och håller i inner kurvan och går lagom förbi och sedan i nästa kurva är det en varvning som hamnade i hetluften i dessa killars kamp men Emil håller sin första plats sista kurvan och blev dagens segrare i 125cc klassen och Joakim som också körde riktigt snyggt kom i mål som 4:a.

Felet med Emils hoj var att han hade från att han ramlade gashäng och problem med gasen men det gick tydligen bra ändå.

Emil blev 1:a i 125cc och 2:a blandat resultat.

Joakim blev 2:a i Mx2u och 5:a blandat.

Riktigt bra kämpat av killarna och vi har nu firat med varsin go Pizza.

Nu laddar vi inför vårat sponsor race där killarna får titta på då våra sponsorer kör Go-Kart mot varandra i ett långlopp. 

/Annika

   


Ovido - Quiz & Flashcards