Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg under augusti 2011

Av Team Solberga Mx Racing - 31 augusti 2011 21:56

Har nu kommit hem efter ungdomssattsningen i Örebro. Det var tekninkträning med koner och och heat träning med 20 min + 2 varv. Joakim körde på sin 250cc och det märks att han trivs på den. Nu till helgen bär det av mot Sunne och Värmlandscrossen. Då skall Joakim köra sin 3:e tävling på 250cc.


Det har varit dagar med många tankar nu sedan vi fick höra att ytterligare en har omkommit då han gjorde det han gillade bäst, körde cross. Det är med sorg i hjärtat man tar in detta.

Vila i frid!


/ Familjen Berggren

Av Team Solberga Mx Racing - 28 augusti 2011 11:49

På fredagen när vi kom fram var det tropisk värme men på natten kom regnent. Det blev en blöt och lerig tävling.  Tävlingen var 3 heat som sedan räknades ihop i total. Första heatet kom Emil iväg bra i starten och låg runt 5:a men slutade som 7:a. Andra heatet kom han iväg som 3:a  och slutade 9:a. Banan var fin men den blev riktigt tungkörd. I sista finalen var han inte alls med i starten och fick problem med att gasen hängde sig lite och fick även gå i depån och byta glasögon. Han var riktigt trött och körde in på en 11:e plats och slutade som 9:a i totalen.

Joakim Första heatet ramlade han i en dubbel men kom iväg igen och slutade som 15:e. Andra heatet kom han iväg dåligt i startwen men gjorde fina omkörningar och slutade som 13:e. I sista finalen fick han kast i start backen och ramlade i den då riktigt leriga banan. Många krafter gick åt att resa upp hojen i motlut och sedan kicka som han sedan fick hjälp med av en funktionär men var nästan varvad då han kom iväg. Gick då in i depån och bytte handskarna som var rejält leriga. Sedan stannade hojen på banan och han fick bryta heatet. Han slutade som 17:e. På prisutdelningen delade dom ut priser till 1-3 och sedan lottade dom ut presentkort på Stadium som Joakim hade turen att vinna. Det var mycket skitig utrustning efter denna tävling och det gick åt 12 par glasögon, 9 handskar 6 par byxor och 8 tröjor. Så vi har lite att ta rätt på då vi kommer hem.

Kvällen tillbringade vi på ett regningt  Lisseberg men som tur var var det riktigt varmt i luften så vi frös inte.

/ Annika

       

Av Team Solberga Mx Racing - 26 augusti 2011 14:35

Nu är vi på rulle mot Göteborg och Blixtåsracet. Ska bli kul för vi skall även försöka att hinna med ett Lissebergs besök. Planen ifrån början var att åka tvcrossen i helgen men killarna bestämmer och denna gången valde dom Göteborg. Dom har även valt att köra värmlandscrossen i Sunne om ett par veckor istället för tvcrossen. Joakim ska då köra stor hoj igen. 

När vi i tisdags skulle iväg till Hallsberg och träna var det lite väl mycket vatten på banan så vi åkte till Örebro istället. Joakim åkte då på 150cc och tyckte den var liten och inte lika rolig nu när han har kört stor. Men han skall köra den lilla nu ihelgen och på fräsen i Karlskoga nästa nästa vecka sen blir det nog bara stor för han. 

Ikväll blir det lite grillat i solen.

Ha det gött!

Av Team Solberga Mx Racing - 20 augusti 2011 23:31

Nu har vi duschat och haft en liten kräftskiva med mormor och morfar här hemma efter en skitig dag i Filipstad. Igår då vi kom fram till banan läckte det in vatten i två av tre takluckor på husvagnen. Lagom kul då det kom ca 30 mm regn i natt. Killarna började inte sin körning förren vid halv två men banan var ganska blöt då det disade till och från på fm. Träningen såg riktigt bra ut. I första heatet blev det ordentligt regn för Emil och han kom iväg bra men gick om kull och jobbade sedan upp sig mot en 3:e plats när han sista varvet gick omkull flera gånger och slutade som 10:a han var så trött när han gick i mål. Men med rena och torra kläder och lite påfyllning av energi och ca 30 min vila var det dax för heat 2. Starten var inte lika bra men han jobbade upp sig och kämpade bra och tog sig i mål på en 5:e plats efter en fin fajt med Christoffer som han även hade en fajt med förra helgen. Men denna gången vann Christoffer. Emil slutade som 8:a totalt.

Joakim som körde sin andra tävling på stora 250cc hade lite mindre regn då han körde. Första heatet kom han iväg runt 6:a men ramlade och låg sist men körde sedan upp sig till 7:a. Andra heatet kom han iväg dåligt i starten och låg näst sist men körde sedan upp sig till en 6:e plats. Men sista varvet var han så stressad av Jonatan som låg bakom att han nästan stod still i kurvorna. Men kom med några få meters marginal före i mål. Joakim blev totalt 6:a och fick sitt första pris i MX2U. En trevlig dag bland många goa värmlänningar. Vi kommer till Sunne om ett par veckor, det har killarna bestämt nu.

Ha det gött!

/ Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 18 augusti 2011 22:19

Denna vecka har det blivit en hel del träning. I tisdags var vi till Hallsberg. Onsdag var vi i Örebro på träning. Dit kom även en cross kompisen Oskar ifrån Säffle som stanna hos oss till helgen. Roligt att dom har så många vänner runt om i landet. Idag har vi varit till Hallsberg igen men då var det bara Joakim som körde. Han börjar nu få riktigt bra fart på storhojen och han tycker det är riktigt kul. Idag var det många motionärer på banan och det ger ju självförtoende att ha många att köra om. Imorgon åker vi mot Filipstad där vi skall köra Värmlandscrossen. Emil på 150cc och Joakim på 250cc. Men frågan är om det bara är crossbanan i Filipstad som lockar killarna???

/ Annika


 

Tar dubbeln i Hallsberg!

Av Team Solberga Mx Racing - 14 augusti 2011 21:19

Har haft en skön avslutning på semestern. Fredag och lördag tillbringade vi på Gelleråsen och njöt av rafflande race i solen. Sedan på lördag em åkte vi till Kristinehamn där det var tävling Svealandsfräsen på söndagen. Dom var 29 var startande och i första kvalet kom Emil iväg bra och låg 6:a sedan slutade han 7:a trots att han var av banan vid ett tillfälle. Andra heatet kom han också iväg bra och låg 7:a sedan ramlade han ner till en 9:e plats men plockade sedan tillbaka och slutade på en 7:e och totalt 7:a i tävlingen. 

Joakim låg ca 15:e i starten han jobbade upp sig men även han åkte av banan och fastnade i ett dike men kom upp fort igen och körde upp sig till 15:e platsen igen.

Andra heatet kom han iväg lika som första heatet och kämpade och slutade som 15:e plats och totalt 16:e plats på tävlingen.

Båda killarna kämpade hela tävlingen och vi är riktigt nöjda med deras insatts idag.

Nu skall vi börja jobba imorgon och planerar att träna några ggr denna vecka och nästa helg skall vi köra Värmlandscrossen i Filipstad då Joakim skall testa 250cc igen.

/Annika   29 st på väg mot första kurvan!   Emil nr 49 före ligger 390 Andras Göransson  19 Erik Larsson innanför är Joakim i damm molnet.

Av Team Solberga Mx Racing - 11 augusti 2011 22:01

Nu är årets sponsor race avklarat och vi få gratulera Centrala gummi till den ärofyllda segern. Vi körde lagtävling där varje lag var upp till 6 personer med 5 byten under 45 minuter. Först höll Henrik i en genomgång av loppet. Det var ett spännande race och efter första varvet låg Solberga släp i ledningen med Möller tätt efter. Sedan var det varierande i ledningen. Men med 57 varv körda vann Centrala gummi och 21:42 sek efter kom förra årets segrare Motor Wallin i mål och på 3:e platsen kom Prubor.

Dagens bästa varvtid av lagen stod Möller bil för på 45:72 men inte långt effter satte Ekström en tid på 45:82 Bra jobbat! Sist men inte minst kom Ömsa Bil i år igen. Skam den som ger sig! Forsbergs som bara kom 2 st fick med sig en ifrån Back up i sitt lag som förstärkning.

Janne Sandberg på Prubor hade med sig sin egna 6 växlade go-kart som några våghalsar vågade sig på att prov köra. Det var uppskattat!

Sedan var det grillning av hamburgare och korv innan Joakim och Emil höll i prisutdelningen. En riktigt trevlig kväll och kul att så många kunde komma. 

Vi vill tacka alla som kom och speciellt ett Stort Tack till Henrik och även hans medarbetare som fick jobba när vi andra roade oss.

TACK!

Resultat                               Varv             Diff                     Bästa tid

 1 Centrala                              57              ---                        46:29

 2 Motor Wallin                        57            21:42                     46:46

 3 Prubor                                 56            12:45                     47:08

 4 Möller                                  56            40:63                     45:72

 5 Solberga Släp                       56            43:43                     46:53

 6 Däck Team                           55            00:13                     46:71

 7 Forsbergs Måleri / Back up    55            25:61                     46:69

 8 Örebro Express                     55            25:82                     47:14

 9 John Ekström Bygg                54            11:58                     45:82

10 Ömsa Bil                              52            50:71                     48:67


Vi hade en riktigt trevlig kväll och hoppas att ni också hade det!

/Joakim Emil Annika och Thomas


                    

Av Team Solberga Mx Racing - 9 augusti 2011 10:58

Då var CC Dråpslaget kört. En riktigt lyckad helg med ca 460 startande.

På lördagen körde Emil i klassen 10-13 år och Joakim 13-16 år. Vädret var fint.

Emil kom 6:a i kvalet och kom till A-finalen. Där kom han dåligt iväg i starten och var 3:e sist. Sedan körde han upp sig till en 18:e av 30 st. Riktigt bra då det är tufft.

Joakim kom 9:a i kvalet och även han kom till A-finalen. Där kom han iväg bra men tappade några platser men körde sedan upp sig till en 17:e plats.

På prisutdelningen fick Joakim det största priset på hela tävlingen. Örebro Hyrkarts vandringspris. Han var så nöjd. Extra roligt att det var morfar och mormor som en gång har skänk detta pris till Dråpslaget. Det är den bästa Örebroaren som kör 85U som får det. Tror nog morfar och mormor också var lite stolta att barnbarnets namn får en gravyr i pokalen. Det har vandrat sedan 1992.

Joakim bestämde sig för att han ville köra i MX2U klassen på söndagen och vi efteranmälde han och fick fullt upp att fixa hojen med nya däck och kedja och ny bakgrundsplast och siffror inför söndagens tävling. 

På söndagen fick han hjälp av Sebastian Detthow och Andreas Jakobsson då vi jobbade som funktionärer. Till träningen fick vi inte igång hojen och vi fick hjälp av många snälla pappor i depån som sprang sig trötta för att få igång hojen men lyckades inte. Till slut lyckades jag äntligen att få tag i Thomas som kickade igång den på första kicken. Suck... men nu var start träningen slut men han fick iallafall köra träningen på banan som var fuktig då rengnet vräkte ner. På kvalet kom han på 19:e plats och fick köra B-finalen. Då var banan riktigt lerig och spårig så det var svårkört. Men han kom iväg bra i starten och körde sedan stabilt och smart så han slutade på en 10:e plats. Det var super bra kört för att vara första ggn på stor hoj på tävling. Han har ju bara tränat några gånger på den.

Det var en jobbig men rolig helg och vi tycker att CC Dråpslaget blev en kanon helg. Måste än en gång tacka Sebastian och Andreas för bra stöd och peppning denna helg.

/ Stolt mamma och Ömkare Annika


                                  

Emil retro på träning med Andreas          Teknik snack med Sebbe

                           

  Joakim med sponsorn Henrik                Joakim och morfar med priset

Ovido - Quiz & Flashcards