Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 9 augusti 2011

Av Team Solberga Mx Racing - 9 augusti 2011 10:58

Då var CC Dråpslaget kört. En riktigt lyckad helg med ca 460 startande.

På lördagen körde Emil i klassen 10-13 år och Joakim 13-16 år. Vädret var fint.

Emil kom 6:a i kvalet och kom till A-finalen. Där kom han dåligt iväg i starten och var 3:e sist. Sedan körde han upp sig till en 18:e av 30 st. Riktigt bra då det är tufft.

Joakim kom 9:a i kvalet och även han kom till A-finalen. Där kom han iväg bra men tappade några platser men körde sedan upp sig till en 17:e plats.

På prisutdelningen fick Joakim det största priset på hela tävlingen. Örebro Hyrkarts vandringspris. Han var så nöjd. Extra roligt att det var morfar och mormor som en gång har skänk detta pris till Dråpslaget. Det är den bästa Örebroaren som kör 85U som får det. Tror nog morfar och mormor också var lite stolta att barnbarnets namn får en gravyr i pokalen. Det har vandrat sedan 1992.

Joakim bestämde sig för att han ville köra i MX2U klassen på söndagen och vi efteranmälde han och fick fullt upp att fixa hojen med nya däck och kedja och ny bakgrundsplast och siffror inför söndagens tävling. 

På söndagen fick han hjälp av Sebastian Detthow och Andreas Jakobsson då vi jobbade som funktionärer. Till träningen fick vi inte igång hojen och vi fick hjälp av många snälla pappor i depån som sprang sig trötta för att få igång hojen men lyckades inte. Till slut lyckades jag äntligen att få tag i Thomas som kickade igång den på första kicken. Suck... men nu var start träningen slut men han fick iallafall köra träningen på banan som var fuktig då rengnet vräkte ner. På kvalet kom han på 19:e plats och fick köra B-finalen. Då var banan riktigt lerig och spårig så det var svårkört. Men han kom iväg bra i starten och körde sedan stabilt och smart så han slutade på en 10:e plats. Det var super bra kört för att vara första ggn på stor hoj på tävling. Han har ju bara tränat några gånger på den.

Det var en jobbig men rolig helg och vi tycker att CC Dråpslaget blev en kanon helg. Måste än en gång tacka Sebastian och Andreas för bra stöd och peppning denna helg.

/ Stolt mamma och Ömkare Annika


                                  

Emil retro på träning med Andreas          Teknik snack med Sebbe

                           

  Joakim med sponsorn Henrik                Joakim och morfar med priset

Ovido - Quiz & Flashcards