Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg under juni 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 15 juni 2013 19:22

Dagen har bjudit på soligt väder och banan var för Emil som körde i första gruppen av tre ganska kladdig. Träningen 20 minuter övergick sedan över till tidskval 10 minuter. Där blev han störd i sin körning i två varv av dom fyra han hann köra och fick inte till någon bra tid och blev 9:a. Då var kvalet viktigt. Där var han bra med i första kurvan men blev lite kö i andra böjen och han passerade målet första varvet på en 9:e plats. Börjar då jaga och plockar placeringar och kom i mål på en 5:e plats. Väl i depån är han jätte sur då det visar sig att växelpedalen satt fast och växlinagrna inte fungerat högre än 3:an. Det gjorde oss bara mer stolta över hans prestation. Och han är med till final imorgon.

Joakim fick inte till något varv på tids träningen och var lite stum i armarna och vi smörjde in dom till kvalet. I kvalet fick Joakim till starten riktigt bra och låg med som 11:a, kämpade men tappade placeringar och slutade som 21:a.

Efter målet tog Thomas och jag reda på alla kläder, skitiga hojar, glasögon mm. Killarna tog en promenad till Ikea och köpte sig kvällsmat. Men innan dom kom hem så kom regnet som fullkomligen vräkte ner här så det var ett gäng dränkta katter som kom hem igen.

Anar att det kan bli något blött och kladdigt i morgon på racet men grabbarna ser det som fördel och taggade som bara den.

/Annika

     

Av Team Solberga Mx Racing - 9 juni 2013 16:03

Igår kväll bestämde Emil sig för att han ville köra även tävlingen i Smålandsstenar idag. Hade inte anmält han tack vare hans onda rygg och ville se hur han kände sig efter Älvbygden först. Men då han tyckte det gått bra efter tävlingen igår efteranmälde vi han. Starten var han bra med och kom ut som tvåa och låg tätt bakom ettan Elofsson. När han gick omkull i en kurva fastnade Emil med sitt framhjul mellan hjulet och bakskärmen och fick slita en stund för att få loss crossarna och passerade då målet på en 11:e plats. Sedan var det tuff körning med många tuffa målmedvetna omkörningar och körde upp sig till 3:e i mål. Andra heatet var han iväg som 5:a i starten och körde upp sig till en 2:a plats efter ännu en tuff körning.

Joakims första start var han 2:a efter start kurvan. Körde riktigt bra och kom i mål som 5:a om man räknade blandat med 125U men 2:a av dom som körde Mx2U. Andra heatet var han även då med bra i starten och låg då 4:a körde riktigt bra och hade flera fajter med Rydell som var ledaren i Mx2u och i 4-5 varv var Joakim i ledningen men blev sedan omkörd på slutet. Det var en trött men nöjd Joakim i mål som även detta heatet slutade som 5:a blandat resultat och 2:a bland Mx2u. Alla som kommer i mål som 1:a 2:a 3:a fick både idag och igår en vacker ros så det blev en fin bukett att ta med hem. Och båda killarna fick kliva upp på prispallen som 2:or idag och än en gång stolta föräldrar.

Hemresan går lätt utan husvagnen då morfar och mormor sköter logistiken och drar den nu ner mot Helsingborg till nästa helg där Usm deltävling 2 kommer att gå. Är så Tacksamma för deras hjälp!

/Annika

     

   

Av Team Solberga Mx Racing - 8 juni 2013 14:39

I veckan har Emil tagit det lugnt med träning då han har haft ont i en disk i ryggen. Har varit hos grannen och fått masage och ätit inflamatins dämpande tabletter. Han har nu tyckt att det är bättre och idag var det tävlingsdag i Älvbygden. Träningen/tidskval gick bra och han hade andra tiden. Första heatet var han tvåa in i start böjen och låg så under större delen av heatet tills Victor som ledde fick bakhjuls punka och Emil tog över ledningen och kom in som segrare. Andra heatet var det lite rörigt i start böjen och Emil var bland dom 3 första men till andra kurvan tog han över ledningen och drog då ifrån rejält. Som mest hade han en ledning på ca 28 sekunder. Han körde då säkerhet och smart och höll sin första plats in till målet. Riktigt bra dag även om det var synd om Viktor som egentligen var snabbare men inte hade flyt med punka i båda heaten.

Nu rullar vi mot Smålandsstenar där det imorgon är Joakim som skall tävla.

/Annika

       



Av Team Solberga Mx Racing - 1 juni 2013 20:09

Igår kväll var vi på kalas då Thomas mamma bjöd på kalas med god mat. Kan inte riktigt minnas då vi vaknade upp en lördag morgon hemma sist. Borde ha varit någon gång i i början av april med tanke på att vi hittills hunnit med 25 nätter i husvagnen. Det blev även en lugn förmiddag och vi kopplade naturligtvis inte bort crossen helt utan följde träning och tidskvalen på smart tvn i soffan. Hann även med att städa och skura golven här hemma vilket inte känns som det var igår. Till 14.00 var vi på crossbanan på Täby. Vi hade ett läger för alla som är med i crosskolan. Då vi planerade detta tillfälle tittade vi i tävlingskalendern och hittade då detta datum som passade. Det har sedan blivit ändringar med tävlingarna och tyvärr krockade vi med Värmlandscrossen som många av våra som tävlar i. Men svårt att hitta datum som passar alla och vi valde att ta denna helgen ändå.

Men vi har haft en trevlig dag och ca 25 st kom och körde. Så roligt med så många nya som är med. Våra grabbar fick riktigt bra träning då det bara var 3 st i deras grupp. Tyvärr har Emil sista veckan haft känningar i ryggen och stod över mellan passet. Vi har nu ikväll varit över till vår granne som är massör och bokat tid till måndag åt han.

Efter sista passet var det favorit från förra året då vi spelade fjollboll i ganska högt gräs (tack för klippningen Solberg) och sluttande plan och endast sopptunnor som mål. Föräldrar mot barn och vi föräldrar ledde med 3-0 då vi ropade sista målet vinner och det blev ett självmål och barnen vann! Grattis till er!

Roligt och se så många som valde att stanna och grilla och sova över där. Vi valde dock att åka hem.

Köpte med pizza på vägen och har nu grejat lite hemma också. 

Så grattar vi Thomas som fyller år idag. Han passade även på att köra några var efter träningen var slut så han är nöjd nu.

/Annika

   

Ovido - Quiz & Flashcards