Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg under november 2012

Av Team Solberga Mx Racing - 7 november 2012 19:24

Idag har det varit alla känslor i kroppen från gädje till sorg. Glädjen behövde vi nu och det var en kup som morfar och mormor var skyldig till. Jag visste om det lite innan men inte Joakim och Emil. Samma dag som hojarna blev stulna var Joakim, morfar och mormor i Åsele och köpte en moppebil som dom kom på hade bara gått 8000mil mer än utlovat. Den lämnades då tillbaka och dom kom hem utan moppebil. Idag skulle dom till Stockholm och titta på en efter att killarna slutat skolan. Men morfar och mormor åkte istället redan imorse så när killarna var klara och dom bara skulle ut i garaget och hämta ramperna till släpkärran så stod den lilla söta bilen där igaraget. Det var två paffa killar som inte riktigt fattade vad dom såg då dom inte anat någonting. Dom såg riktigt nöjda ut i den lilla söta då dom körde väg på första provturen runt kvarteret. Kan tänka mig att detta var en härlig känsla för dom.

Tack morfar och mormor ni är underbara.

Fick även ett besket som vi borde blivit överlyckliga över idag men just nu känns det tyvärr låååångt bort.

Emil har en plats av 24 möjliga i europa att få köra Em i den nya klassen 150cc nästa år. Honda kommer ta hand om allt gällande hojen logestiken att frakta den till dom 8 deltävlingarna det vi behöver att göra är att se till att komma till tävlingarna med hans personlig utrustning. Kommer att få coatchning med personlig utveckling.

Denna möjlighet och upplevelse kommer vi aldrig att få chansen till igen under dessa förutsättningar och det är verkligen för bra för att vara sant. Men tyvärr kommer detta inbrottet vi blivit drabbade av nu kosta mer än vad vi kommer mäkta med. Detta gjorde att jag för första ggn sedan inbrottet inte kunde hålla tårarna borta.

Det känns så jäkla surt helt enkelt.  Det dom gjorde natten till fredagen kommer vi aldrig att glöma eller förlåta.

//Annika


   

   

Av Team Solberga Mx Racing - 5 november 2012 22:20

Tänk att det känns som om tjuvarna inte bara stal våra hojar utan även vår energi. Känns som om det inte finns någon energi i kroppen. När jag var på jobbet ville jag bara hem, ville veta om allt var ok här hemma. Kom hem straxt efter att grabbarna kommit hem från skolan och möts av Emil som säger motsatsen att ååå vad skönt det var att inte vara hemma idag. Alla är vi olika.

Emil har ännu svårt att sova på sitt rum och Joakim är snäll och låter han sova i hans rum.

Idag har vi fått hjälp och beställt ett larm till garaget. Det kommer kännas skönt att det finns då vi fått tag på nya hojar. Tack för hjälpen!

Jag är van att när Thomas kommer hem från jobbet kommer han sällan in direkt utan går ut och grejar lite i garaget först. Nu är det inget som lockar han dit. Har sagt att vi skall röja där nu när det ändå är så tomt men det får bli när energin återkommer. 

Pratade med polisen idag om det som vi hört och sett och skickade bilder och lista på utrustningen på hojarna till dom. Men ännu inget nytt från polisens sida.

Har nu börjat gjort listan på kläder och skydd som dom fick med som låg i en väska plus en stor blå Ikea påse som dom fått med sig med grejer.

Var möte med klubben ikväll men jag stannade hemma hos grabbarna och Thomas åkte själv.

Imorgon är det en ny dag och nya möjligheter!

//Annika



Av Team Solberga Mx Racing - 4 november 2012 21:22

Det är otroligt vad många som dom senaste dagarna visat empati för oss. Telefon, sms, mejl och fb komentarer och besök. Det är skönt att känna att det finns så många goa vänner omkring oss nu. Meddelande från många olika delar i vårt avlånga land. Tack för alla delningar av våra kort på hojarna för att sprida info om detta. Helgen har varit riktigt lugn vilket jag inte kan minnas när vi haft så här lungt senast. Dagen har vi letat efter kvitton och försökt lista ut vilka kläder och skydd som saknas. Vilken utrustning på hojarna det satt som gör dom lätt att känna igen om dom nu skulle hitta dom. Man lever på hoppet men känslan säger oss att det är kört.

Tankarna går vad vi skall investera i för hojar nu när vi står på ruta ett igen. Får ta en dag i taget och se hur vi gör.

Känns inte heller helt ok att läsa i nyheterna att det varit yttligare ett inbrott i vårat samhälle inatt. Nu håller vi på och kollar över säkerheten till garaget så den dagen vi skaffat nya hojar skall vi känna oss säkrare. Om man nu kan känna sig det. Kommer nog ta ett tag innan tryggheten finns helt för oss igen. Det är förjä....... att det skall behöva vara så.

Mvh Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 3 november 2012 18:59

Hela kvällen i går gick jag och Emil med rysningar. Kändes som det gör när man spänner sig och fryser när man är ute. Gjorde ordning lappar som vi satte upp i området här så att grannar och andra boede i området kan tänka till vad dom sett. Knackade även dörr till dom närmaste vid platsen där bilen stod där dom lastade våra hojar. En av våra grannar närmast platsen där bilen stod parkerad är dom nyinflyttade. Vi har ännu inte hälsat på dom och det var lite komiskt då Thomas tillsamans med polisen gick dit och presenterade sig som grannen och frågade om dom sett eller hört något. Trevligt första möte med grannarna?! Kom på framåt kvällen att Emil och jag inte ätit mat på hela dagen. Åkte ner till Falken och köpte mat och pratade med  ägaren där om vårat inbrott och han och personalen bekalgade sig. Då vi var inne på Ica medans dom bakade pizzan kom en av dom som jobbade på pizzerian in på ica och sa till mig att en känd hälare som höll på i Vintrosa för två år sedan stod utanför affären. Jag ut och fottade mannen och tog reg nummret. Har ringt polisen men dom har inte ringt tillbaka än...

Emil hade svårt för att somna i gårkväll och fick sova på Joakims rum. Han har även jobbigt med att gå in i ladan och hämta sin cykel. Det är faaaan vilka spår detta sätter. Thomas och jag somnade bra igår kväll men jag vaknade vid ett och var klarvaken och kunde inte somna om. Gick upp och tittade ut mot ladan. Det brukar normalt vara kolsvart och man brukar inte se något. Men inatt kunde jag se hur bra som helst. Vad skulle man gjort om man sett hur den, dom lastade ut hojarna och vilka konsekvenser hade det blivit???? Thomas vaknade vid fyra och då kändes det som jag kunde slappna av och jag kunde då äntligen somna om igen.

Idag skulle vi ha åkt och tränat men det fick nu bli en lugn och morgon och vi satt istället samlade framför datorn och följde Gotland grand national på datorn. Sedan åkte Emil ut med kompisar och vi åkte en lång runda med bilen och satte upp lappar och tittade efter spår på småvägar. Men det är ju som att leta efter nål i höstack.

///Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 2 november 2012 12:34

Nu har det som vi cross intresserade läst och hört så mycket hänt andra hänt oss. Emil som skulle med mig till jobbet för att vara med kompisar på byn där gick ut till ladan kl 6.30 och skulle hämta en sak, kommer sedan tillbaka till mig i huset och säger till mig att mamma dörren in till garaget från ladan är öppen och jag ser att tvättmaskinen lyser. Jag följde med han ut och möts av en öppen dör in i garaget och 3 tomma stöd till crossarna och fattar att dom är borta. Emil rusar ut och skriker och gråter jag ringer Thomas och polisen. Grannen kommer och frågar vad som hänt och det är bara och börja inse att vi har just nu inga crossar till våra grabbar.

Joakim som befann sig uppe i Åsele med morfar och mormor där dom i går köpte en moppebil. Då jag ringer och berättar för han vad som hänt berättar han att även dom blivit lurade då moppebilen skulle ha gått 800 mil visade sig ha gått 8000 mil. En viss skillnad och den blev tillbaka lämnad men lurade att åka 140 mil. Stackarn ingen rolig dag!

Efter ca 2 timmar kom polisen hit och säkrade spåren efter dom. Det obehagliga är sättet dom gjort det på tyder på ordentlig planering och rekning. Dom har gått in genom ett gammalt förtäckt fönster på baksidan av ladan och tagit bort isoleringen och sedan satt tillbaka det igen. Vridit bort rörelsevakten i ladan för lyset mot taket för att inte väcka uppmärksamhet. Studerat hur rörelsevakten på ladan utvändigt fungerat utan att den löst ut så har dom alltså gått omvägen bakom ladan med alla 3 hojarna, en hockytrunk med 2 uppsättningar kläder och en uppsättning skydd. En Ikea blå säck med lite kläder och 6 par crosstövlar. Stängt porten till ladan men som sagt inte dörren in till garaget från ladan. Har sedan puttat hojarna ca 150 meter där vi ser spåren där dom lastat dom. Fa.... Jäv....... Skit!!!  Meningen var nog att vi inte skulle ha sett detta så tidigt då allt utåt såg stängt och ok ut. Hade nu inte Emil varit ute för att hämta peggsen så hade vi åkt till jobbet utan att ha upptäckt inbrottet förrän framåt kvällen.

Ser ni något, hör ni något ring oss alla tips är välkomna! Har känslan av en svart piké buss som smygit i området kan vara inblandad.

Kom aldrig iväg till jobbet denna dagen, tack goa jobbarkompisar som hjälpte mig idag.

Emil åkte nu ut på en cykel tur men ville inte gå in i ladan själv. Detta sätter sådana spår och crossarna är ju deras liv. Själv försöker jag sprida info om detta, tyvärr känns det som inte tidningen är så intresserade. Ger mig f¤n på om Ösk`s fotboll blivit stulen hade det gjorts stora rubriker. Just nu känns det så himla skönt att veta att Joakim vann hojen till nästa säsong.

Det är en klump i bröstet och en hopplös känsla och rysningar som finns hos mig. Vi som annars har så himla mycket roligt framför oss med killarnas körning inför nästa år. Hoppas att inte detta knäcker oss ekonomiskt nu.

//Annika

     

 



Ovido - Quiz & Flashcards