Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 1 september 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 1 september 2013 17:58

I helgen var det dax för 4:e deltävlingen i Usm och detta var den banan vi redan från början visste skulle bli den tuffaste av banorna då det är en riktigt jobbig sandbana och Emil som kör på sin gamla Honda -10 med x antal hundra timmar och Emil med sin vikt som är säkert 20 kg mer än många andra. Men på lördagen kvalade han in på den sista platsen som nummer 13 vilket gav han en plats i A-finalen. Joakim som bara var ett heat räckte att delta i tidskvalet för att få delta i söndagens finaler. Han fick 16:e tiden och i kvalet körde han in som 14:e. Efter lördagens kval hade Emil och Simon dukat upp ett fint fika bord till det nybildade Teamet Team Fika som består av Joakim , David, Patrik och Alex. Det var många som log och tycket det såg kul ut då dom direkt efter målgång satte sig vid dukat fika bord efter racet vi målgången. Blev foto och interjuv av Race. Sedan blev det en lugn och trevlig kväll i depån.

Söndagen kom tränaren Jörgen vilket vi uppskattade. Emils första final var han sist i starten men det är inget ovanligt och han började sin uppkörning. Då han var på gång upp till 10:e platsen gick han omkull i sanden men kom upp igen men hade då tappat men kämpar och går i mål som 16:e. Andra finalen var han bra med i starten och låg 7:a men var uppe på 5:e platsen men även denna gången gick han omkull men kom upp snabbt och hade flera fajter om placeringar men gick i mål som 10:a och fick en total 13:e plats vilket var otroligt bra med tanke på att han var tveksam till att kvala in på denna banan.

Joakim var i första finalen runt 17:e platsen i men var sedan med i en krach med Patrik och sedan med Alfred och låg bland dom sista. Men han kämpade riktigt bra och kom sedan i mål på en 14:e plats vilket var det bästa heat resultatet i Usm för han. I andra finalen var han bättre med och körde bra låg runt 14:e platsen men körde upp sig och hade tuff fajt med Alex i slutet av heatet som slutade med att båda la sig i en kurva men kom iväg igen och Joakim kom då i mål på en 11:e platsen. Så även Joakim kom på en total 13:e plats i dagens resultat. Så grabbarna gjorde en kanon körning och vi alla är så nöjda med helgen. Riktigt kul att Jörgen fick vara med denna dagen och se deras kämparglöd.

Även denna gången var mormor och morfar med och stöttade oss i helgen.

/Annika


         

Ovido - Quiz & Flashcards