Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 8 september 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 8 september 2013 18:43

Helgen har vi varit i Uppsala och kört 5:e deltävlingen i Usm. Hela helgen har bjudit på fint väder och varma kvällar. Lördagen var det träning och tidskval och Emil fick 10:e tiden och sedan i kvalet kom han på 7:e platsen efter en start som han var sist  och var då med till A-finalen till söndagen. Joakim hade 19:e tiden på tidskvalet och i kvalet var han efter start svängen sist iväg och kör sedan upp sig till 20:e. Kvällen var varm och skön och vi dukade långbord och åt kräftor i depån och det var länge sedan jag skrattade så mycket och Tack alla för en trevlig kväll att minnas. 

Söndagen var det finaldax och Emil körde först och fick än en gång en dålig start men som många gånger förr plockar placeringar hela tiden och kommer i mål på en fin 11:e plats.

Andra heatet var han inte hellaer med i starten men kör riktigt bra och kör upp sig och när han är påväg upp till 9:e platsen hoppade han och växelspaken vek sig och han fick rulla och går omkull i en kurva och går in i depån och Thomas försöker räta ut växelspaken men den håller inte då Emil börjar köra och går ner i ett djupt spår och viker sig och lägger sig på fotpinnen. Svårt att växla och köra då och ett par depåstopp till gör att han slutar som 25:a i den finalen och 16:e totalt men han ligger kvar på sin 10:e plats i totalen i Usm.

Joakim skall gå ut på sin första final och då han står i Waitingzon kommer Dennis och talar om att Joakim har punka på bakhjulet. Det blir snabba ryck då Thomas tog hand om Emil som just kommit i mål men Thomas med hjälp av flera snälla föräldrar böt däcket och kunde köra master varvet.

Starten gick bra och han låg runt 7:e platsen tappar under heatet några platser och går i mål på en 17:e plats. Andra finalen går även den starten riktigt bra och han ligger runt 9:e platsen men kör bra men tappar ner till 15:e platsen vilket var bra kämpat. Han blev 16:e i dagens total och ligger nu 14:e i Usm.

Det var en tuff helg då killarna tävlade hela tiden i heaten efter varandra.

Det var tufft för oss att känna att man är med hela tiden i båda killanas race.

//Annika

         


Ovido - Quiz & Flashcards