Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 14 september 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 14 september 2013 21:51

Sista deltävlingen av 8:a i Vmx-cupen i Borås idag. Emil gick ut på träningen och satte runt 5:e tid men fick sedan bryta träningen då avgassystemet gick sönder. I kvalet var han iväg runt 8:e och började plocka placeringar men går omkull och kommer sedan igång igen med riktigt bra körning och börjar jaga och kör upp sig och på sista varvet ligger han 5:a men tar en placering och går imål som 4:a precis bakom Victor som var 3:a. Emil hade även sanbbaste varvtiden i heatet på 10:e varvet vilket är grymt bra jobbat. Andra heatet var Emil med som 6:a och kör bra och kör efter några varv upp sig till en 3:e plats. Då kommer Emil hoppande över platån mot bandepån och den vinkar då gulflagg vilket är är helt tveklös diskning men han var inte ensam om denna företelse då även 5 andra också blev diskade. 

Men trots detta räckte poängen till Emil för totalseger i Vmx-cupen 2013. Men efter svartflaggan kommer biträdande tävlingsledaren fram och kallar dom för djävla idioter och skäller på dom trots att dom erkänt och tagit sitt straff vilket gjorde Emilt väldigt ledsen. Men biträdande tävlingsledaren bad vid prisutdelningen dom om ursäkt.

Joakim körde tidskvalet och kom då på 4:e platsen. Första heatet kommer iväg bra och ligger 4:a vilket håller ända in i mål. I andra ligger han 5:a efter starten men efter ett varv kör han om och ligger då 4:a men har honnom jagande under flera varv. Vid två varv kvar får trean punka och Joakim går om och slutar då på en 3:e plats vilket även blev dagens total men även det räcker till en totalseger i Vmx-cupen 2013.

Så stolta föräldrar!

/Annika


     


Ovido - Quiz & Flashcards