Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 19 september 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 19 september 2013 21:42

I juni hittade vi en av våra stulna 150cc på en annons sida i Litauen och utan hjälp från Svensk polis fick jag tillslut hjälp av en Litauisk polis som såg till att den beslagtogs och hälsade oss välkomna att hämta den. Men innan vi ville åka dit ville vi ha hjälp ifrån vår svenska polis att säkra att allt var ok. Under tiden hittar vi då även vår andra 150cc på samma annons sida som även den försvann i inbrottet. 

Den Litauiska polisen beslag tog även denna hojen åt oss trots att vi till denna riva hojen inte hade något ramnummer. Men den hade alla våra Speed equipment dekaler kvar och Emils nummer 754 och på framgaffeln sitter även dekalen MTL by Magnus Larsson som är vår fjädrings kille. Helt otroligt att alla dekaler och till och med Berggren står det på nummerplåten. Detta var tydligen bevis nog för polisen som beslag tog den trots saknaden av ramnummer vilket normalt sett inte skall godkännas.

Men trots att dessa nu varit beslagtagna sedan slutet på augusti har vi inte fått hem dom och emellan åt känns det som vi inte kommer få hem dom heller.

Dom kräver just nu alla papper översatta till deras språk vilket inte är något som vi kan. Och där har vi kört fast. Vår polis kontakt vill hjälpa oss men får inget stöd och hjälp som hon behöver.

UD sa till mig att vi borde JO anmäla detta och att vi visst borde få hjälp. Begärde Stockholms polisen om hjälp och dom anser att detta självklart är ett fall för Intepol/Sirenerkontoret men får inte koppla mig dit utan dom skall kontakta mig. Men NÄR???

Jag har själv hittat hojarna, fått en polis att beslagta dom och fått fram vad som krävs för att vi skall få dom tillbaka. Vad har polisen gjort av värde hittills? 

Skrivit fel i våra polisrapporter, avskrivit vårat fall samma dag vi anmälde detta.

Har som sagt en poliskontakt som mer än gärna vill hjälpa oss men behöver hjälp och stöd uppifrån.

På denna annons sida som jag hittat våran hoj har jag även hittat två andra Svensk stulna hojar som jag vet vem som blivit av med. Tyvärr hann dom försvinna från sidan innan polisen hann göra något.

Men har även hittat en Suzuki 250cc 2011 med Månsson fjädring dekal med svensk flagga fram Kumlins fjädring bak och på avgassystemet ser man svensk text Varning. Anar att även den är en Svensk hoj men vet ej. Finns säkert fler om man letar. Titta gärna om ni saknar någon hoj! 

Har även kontaktat försäkringsbolaget då det borde finnas intresse för dom på denna sida då det kan vara hojar som är försäkrade att hitta där vilket borde vara av intresse för dom. Men även det känns svalt.

http://www.autogidas.lt/

Detta har krävt otroligt men tid och energi men skam den som ger sig!

Bilderna är från annonserna på Autogidas. Hojarna var i två olika städer ca 12 mil ifrån varandra.

/Annika


     


Ovido - Quiz & Flashcards