Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 23 september 2012

Av Team Solberga Mx Racing - 23 september 2012 17:13

Åkte till Borås i fredags förmiddag då vi alla i familjen var lediga. Framme i Borås regnade det heladagen och natten. På lördagen var det förs träning och tidskval för Emil. Banan var förvånandsvärt fin trots allt regn. Träningen gick bra och på tidskvalet satte han 9:e tiden vilket känndes ganska bra. Sedan i Kvalet kom han iväg dåligt i utsläppet men gav allt in i första kurvan vilket han kom ut ur runt 6:e platsen gjorde sedan ett bra heat och slutade som 8:a. Och hade då en säker plats i söndagens finaler. 

Joakim hade svårt på träningen och sätta något bra varv men då det var dax för kvalet exploderade han och var ur första kurvan som 5:a vilket var så kul att se då vi vet att han kan men har ofta svårt att få till det på stora tävlingar. Låg länge runt 13-14:e platsen men tappade sedan dom sista varven till en 17e plats men den kämparglöden är så kul att se.

Lördagskvällen kom regnet tillbaka och hela natten regnade och banan var nu blöt och lite spårig.

Emil går ut på träning och regnet har då slutat. Han kör ca 10 minuter av dom 15 minuter träning då vi ser gulflaggan komma upp sedan kommer Viktor Hergen snällt in och talar om för oss att det är Emil som ligger där. Jag kollar med en funktionär om han vet om det är ok vilket han lugnar mig att det är. Dom säger att han skall få åka 4 hjulig tillbaka och vi vet inte hur det är med han Thomas stannar i bandepån Joakim tar hand och Emils cross med hjälp av Emil från Borås. Jag går för att möta upp han om dom kör han till stora depån men inser att han blev kvar vid ambulansen. Där står han upp men har ont i höften och dom vill köra in han på kontroll till Borås. Det var då han skulle hoppa en liten dubbel som han hamnade i ett spår och hoppar för kort och han landade fel med låret på sadeln som han känner att det knäcker till i höften så han stannar och slänger hojen åt sidan då han har ont. Han och jag åker med ambulansen och får efter lång väntan en röntgen tid och sedan en väntan igen på doktor. Han känner nu sig bättre med mer rörlighet och smärtan är vid sidvridning av benet. Vi räknar med att få åka hem och Thomas och Joakim som packat ihop allt och kommit till sjukhuset. Då kommer läkaren in och vill ha han under uppsikt till i morgon. Detta kändes inte så praktiskt för oss men vår önskan om att uppsöka sjukhuset hemma ville dom inte gå med på så trots en besviken kille fick vi följa med upp till barnavdelningen och då han såg rummet kände han sig ok igen. Thomas och jag hämtade lite saker till oss i husvagn och köpte med Mc Donals på vägen tillbaka medans Joakim satt hos Emil. Så nu har Thomas och Joakim åkt hem och vi får se hur vi löser hemfärden imorgon?!

Då skall dom även ta ny ställning om ny skiftröntgen eller ultraljud då?!

//Annika

Ovido - Quiz & Flashcards