Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg den 29 september 2012

Av Team Solberga Mx Racing - 29 september 2012 21:00

Sista tävlingen i år för killarna idag. Hemmabana på täby och två grymt laddade killar. Emil känner sig nu helt okej efter sin onda höft efter Borås. Veckan som varit mycket regning och gjort banan blöt och lerig blev tack vare ett kanon jobb av Jacobsson bra. Hade även tur med vädret då det inte blev hällregn idag utan lite dis och små skurar  som sedan övergick till en kväll där solen tittade fram.

Första heatet för Emil kommer han iväg ok och ligger 5:a men gör ett kanon jobb och jobbar upp sig till en första plats som sedan höll till mål.

Joakim i 1:a heatet var först in i start kurvan och skaffade sig direkt en liten lucka och körde så som vi vetat länge att han har kapacitet för men inte riktigt fått till det. Han ledde hela kvalet och kom in som nr 1 tätt följd av Fallqvist. Ni kan gissa hur nervös,stressad och glad jag som mamma var efter att båda killarna kommit in som ettor.

De var riktigt leriga och skitiga grabbar men nöjda.

Andra heatet kommer Emil iväg som 3:a men kör upp sig snabbt till en andra plats. Då han kände att det blev god marginal till 3:an körde han på säkehet och tog sig i mål som 2:a vilket gav han en total första plats på dagens tävling. Nu var min puls så uppe i varv och jobbigt att inte känna att man räcker till som förälder då det alltid är en av killarna på gång fram till start och en som kör man vill se och vara med dom båda där imellan skall det hinnas med att ge dom lite energi att äta. Samtidigt som Thomas har fullt upp med tvättning, tankning och däckbyte.

Joakim i sitt andra heat kommer inte av grinden lika bra som första heatet men väl fram i första svängen är han FÖRST igen. Då Bosse som speaker ropade kan det vara en Berggren först igen, mamma Berggren. Jag nickar till han och sträcker upp båda mina armar i luften:) Nu var det nästan så det fuktade sig i mina ögon av stolthet. Han har lite tuffare med uppvakning bakifrån denna gången först av David, sedan händer det något och han får en lucka. Sedan kommer Fallqvist men då han gör ett misstag, då får Joakim en lucka, men Fallqvist körde riktigt snabbt, tog snart ikapp det igen och då det var två varv kvar kör han om. På sista varvet tänkte Joakim att han skulle inte riskera sin placering, som hade god marginal ner till David nu. Då händer det som så lätt kan hända när man slappnar av lite, han att fick släpp i en kurva och och går omkull då det var ett halv varv kvar. Han har då svårt att kicka igång hojen, kommer tillslut i mål som 6:a. Han blir sedan nöjd ändå då han kom på en total 3:e plats och tappade bara en placering på vurpan.

Emil slutade på en total 4:e plats i fräsen och Joakim på en total 10:e plats efter 7 deltävlingar där man fått räkna bort dom 2 sämsta.

Måste passa på att tacka Jörgen som var med och heja fram killarna och fanns där till hands när vi föräldrar irrade nervöst runt och servade den som inte körde.

Tack även till Magnus Larsson, MTL suspension som hjälpt oss med ny fjädringen på hojarna.

Superkul att morfar och mormor kom ut och fick se killarna live en dag som denna trots att morfar är nyopererad. Och tack för pizzan den satt fint ikväll.

Tack alla i klubben och andra klubbar som ställde upp på oss idag.

// Dagens stoltaste Mamma


     

     




Ovido - Quiz & Flashcards