Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg under september 2013

Av Team Solberga Mx Racing - 14 september 2013 21:51

Sista deltävlingen av 8:a i Vmx-cupen i Borås idag. Emil gick ut på träningen och satte runt 5:e tid men fick sedan bryta träningen då avgassystemet gick sönder. I kvalet var han iväg runt 8:e och började plocka placeringar men går omkull och kommer sedan igång igen med riktigt bra körning och börjar jaga och kör upp sig och på sista varvet ligger han 5:a men tar en placering och går imål som 4:a precis bakom Victor som var 3:a. Emil hade även sanbbaste varvtiden i heatet på 10:e varvet vilket är grymt bra jobbat. Andra heatet var Emil med som 6:a och kör bra och kör efter några varv upp sig till en 3:e plats. Då kommer Emil hoppande över platån mot bandepån och den vinkar då gulflagg vilket är är helt tveklös diskning men han var inte ensam om denna företelse då även 5 andra också blev diskade.

Men trots detta räckte poängen till Emil för totalseger i Vmx-cupen 2013. Men efter svartflaggan kommer biträdande tävlingsledaren fram och kallar dom för djävla idioter och skäller på dom trots att dom erkänt och tagit sitt straff vilket gjorde Emilt väldigt ledsen. Men biträdande tävlingsledaren bad vid prisutdelningen dom om ursäkt.

Joakim körde tidskvalet och kom då på 4:e platsen. Första heatet kommer iväg bra och ligger 4:a vilket håller ända in i mål. I andra ligger han 5:a efter starten men efter ett varv kör han om och ligger då 4:a men har honnom jagande under flera varv. Vid två varv kvar får trean punka och Joakim går om och slutar då på en 3:e plats vilket även blev dagens total men även det räcker till en totalseger i Vmx-cupen 2013.

Så stolta föräldrar!

/Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 12 september 2013 20:49

Direkt efter alla i familjen kommit hem drog vi iväg för lite träning inför nästa helgs Usm i Katrineholm. Vi möttes i depån av David och Niclas. Det var annars inte så många där och körde vilket var tur då det var otroligt dammig på banan.
Då Joakim gick ut på sitt 3:e pass kom han in och slet av sig hjälmen han hade då fått in en geting i hjälmen som stack han i pennan. Valde då att avstå sista passet han tyckte ändå inte banan var rolig då det dammade så.
Emil körde 3 pass och gillade banan trots dammet.
Då vi packade in i crossbuss lyckades Joakim även bli broms biten på handen så detta var inte hans kväll.
Nu är vi snart hemma igen och ska fixa ordning det sista inför morgondagens resa mot Borås och sista deltävlingen i Vmx cupen. Får hålla tummarna att allt går bra då båda killarna just nu leder serien.
/Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 8 september 2013 18:43

Helgen har vi varit i Uppsala och kört 5:e deltävlingen i Usm. Hela helgen har bjudit på fint väder och varma kvällar. Lördagen var det träning och tidskval och Emil fick 10:e tiden och sedan i kvalet kom han på 7:e platsen efter en start som han var sist  och var då med till A-finalen till söndagen. Joakim hade 19:e tiden på tidskvalet och i kvalet var han efter start svängen sist iväg och kör sedan upp sig till 20:e. Kvällen var varm och skön och vi dukade långbord och åt kräftor i depån och det var länge sedan jag skrattade så mycket och Tack alla för en trevlig kväll att minnas.

Söndagen var det finaldax och Emil körde först och fick än en gång en dålig start men som många gånger förr plockar placeringar hela tiden och kommer i mål på en fin 11:e plats.

Andra heatet var han inte hellaer med i starten men kör riktigt bra och kör upp sig och när han är påväg upp till 9:e platsen hoppade han och växelspaken vek sig och han fick rulla och går omkull i en kurva och går in i depån och Thomas försöker räta ut växelspaken men den håller inte då Emil börjar köra och går ner i ett djupt spår och viker sig och lägger sig på fotpinnen. Svårt att växla och köra då och ett par depåstopp till gör att han slutar som 25:a i den finalen och 16:e totalt men han ligger kvar på sin 10:e plats i totalen i Usm.

Joakim skall gå ut på sin första final och då han står i Waitingzon kommer Dennis och talar om att Joakim har punka på bakhjulet. Det blir snabba ryck då Thomas tog hand om Emil som just kommit i mål men Thomas med hjälp av flera snälla föräldrar böt däcket och kunde köra master varvet.

Starten gick bra och han låg runt 7:e platsen tappar under heatet några platser och går i mål på en 17:e plats. Andra finalen går även den starten riktigt bra och han ligger runt 9:e platsen men kör bra men tappar ner till 15:e platsen vilket var bra kämpat. Han blev 16:e i dagens total och ligger nu 14:e i Usm.

Det var en tuff helg då killarna tävlade hela tiden i heaten efter varandra.

Det var tufft för oss att känna att man är med hela tiden i båda killanas race.

//Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 1 september 2013 17:58

I helgen var det dax för 4:e deltävlingen i Usm och detta var den banan vi redan från början visste skulle bli den tuffaste av banorna då det är en riktigt jobbig sandbana och Emil som kör på sin gamla Honda -10 med x antal hundra timmar och Emil med sin vikt som är säkert 20 kg mer än många andra. Men på lördagen kvalade han in på den sista platsen som nummer 13 vilket gav han en plats i A-finalen. Joakim som bara var ett heat räckte att delta i tidskvalet för att få delta i söndagens finaler. Han fick 16:e tiden och i kvalet körde han in som 14:e. Efter lördagens kval hade Emil och Simon dukat upp ett fint fika bord till det nybildade Teamet Team Fika som består av Joakim , David, Patrik och Alex. Det var många som log och tycket det såg kul ut då dom direkt efter målgång satte sig vid dukat fika bord efter racet vi målgången. Blev foto och interjuv av Race. Sedan blev det en lugn och trevlig kväll i depån.

Söndagen kom tränaren Jörgen vilket vi uppskattade. Emils första final var han sist i starten men det är inget ovanligt och han började sin uppkörning. Då han var på gång upp till 10:e platsen gick han omkull i sanden men kom upp igen men hade då tappat men kämpar och går i mål som 16:e. Andra finalen var han bra med i starten och låg 7:a men var uppe på 5:e platsen men även denna gången gick han omkull men kom upp snabbt och hade flera fajter om placeringar men gick i mål som 10:a och fick en total 13:e plats vilket var otroligt bra med tanke på att han var tveksam till att kvala in på denna banan.

Joakim var i första finalen runt 17:e platsen i men var sedan med i en krach med Patrik och sedan med Alfred och låg bland dom sista. Men han kämpade riktigt bra och kom sedan i mål på en 14:e plats vilket var det bästa heat resultatet i Usm för han. I andra finalen var han bättre med och körde bra låg runt 14:e platsen men körde upp sig och hade tuff fajt med Alex i slutet av heatet som slutade med att båda la sig i en kurva men kom iväg igen och Joakim kom då i mål på en 11:e platsen. Så även Joakim kom på en total 13:e plats i dagens resultat. Så grabbarna gjorde en kanon körning och vi alla är så nöjda med helgen. Riktigt kul att Jörgen fick vara med denna dagen och se deras kämparglöd.

Även denna gången var mormor och morfar med och stöttade oss i helgen.