Team Solberga Mx Racing

Alla inlägg under september 2012

Av Team Solberga Mx Racing - 14 september 2012 16:06

Nu rullar vi mot en helg med två tävlingar i värmland. Imorgon är det tävling i Hagfors och på söndag Filipstad. Det är dom två sista tävlingarna i Värmlandscrossen.  Det är lite spännande då killarna ligger ganska bra till i totalen. 

Känns lite skönt att dagens gråa och regniga väder vänt till sol så vi kan få en skön kväll i depån.

//Annika


Av Team Solberga Mx Racing - 11 september 2012 22:15

Kvällen tillbringades på Täby crossbana och avslutningen på crosskolan. Vi hade stora svarta moln ovanför oss och vi var redo med paraplyn men hade ändå ganska tur och slapp det värsta regnet under körningen. Sist körde dom en stafett i blandade grupper stora och små. Även föräldrar skulle delta och kasta i en boll i en låda innan nästa förare fick köra iväg. Roligt att få alla att sammarbeta. Sedan bjöds åkarna på hamburgare och det var diplom utdelning. vi är ett härligt gäng föräldrar och barn och det känns redan som det blir en lång vinter innan vi drar igång igen nästa år.

// Annika

 

   

Joakims nya hjälm!





Av Team Solberga Mx Racing - 9 september 2012 18:10

Rullade med husvagen dom långa 7 km och sov vid crossbanan vi Täby igår kväll. Det blev en trevlig kväll i depån med klubbkamrater och vi var nog ca 10 familjer som campade. Roligt och höra och se alla ungarna springa runt i depån och ha kul på kvällen. Det var ett av våra mål detta år med crosskolan vilken jag har en känsla av att vi lyckats med. Vi är ett härligt gäng i Ömk från crosskolan. Vi var några mammor som även passade på att dra några varv med crossarna på banan. På morgonen hjälptes vi åt med tävlingen och allt rullade på med först träning sedan heaten. Emil och Joakim vann båda sina heat vilket gjorde dom till Klubbmästare även detta året.

Vill även passa på och Tacka Magnus Larsson som hjälpt oss nu med fjädringen på våra hojar vilket har gett fantastiskt resultat. Detta med fjädring är något som vi tror är så viktigt och det alltid skönt då man vet att det är bra gjort. Thomas fick låna Joakims hoj och delta i motionsklassen som även han vann men blev 2:a totalt i Km då han bara deltagit i 1 av 2 tävlingar även han kände vilket skillnad det blev i fjädringen på hojen.

Sist men inte minst var det Mamma Racet. Vi var 6 glada morsor som kånkade på oss alla skydden och tog oss modet att delta i detta Race. Detta blev fjärde ggn i år som jag satt på hojen och jag kom först fram till första svängen och sedan höll jag det fram till mål. Skönt att det gick bra för alla mammor trots att det blev några vurpor. 

Detta var så kul att det var inte sista ggn som jag körde så är det någon åksugen mamma hör av er om ni vill med och träna. Roligaste var hoppet där jag själv nog tyckte att jag var flera meter högt och långt, vilket säkert inte var verkligheten men det skiter jag i  .

Tack alla som hjälpte till denna dag ingen nämd ingen glömd. Roligt med visat intresse från några nya i varvräkningen.

Tack även till alla som tog sig tid och komma ut och titta på denna tävling!

//Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 7 september 2012 19:50

Nu känns det som det var länge sedan vi var hemma en fredag kväll och inte packade för någon tävliung. Inte för att denna helgen är tävlingsfri för det. Det är ju nästan tvärt om den viktigaste tävlingen på hela säsongen då jag skall göra min cross tävling debut på söndag. Har endast kört en ggn här hemma och i måndags blev det en träningskväll på banan på Täby för första ggn. Sedan dess har jag varit lite förkyld och inte orkat med träningen men det får gå bra ändå. Måste erkänna att det är riktigt kul och det kommer nog bli fler ggr även efter detta Km för min del. Thomas har även beställt egna nya crosskläder till mig som kom igår. Tyvärr var ryggskyddet lite stort så det måste bytas. Ser ut som Km i år behöver förstärkning iform av minst en som parkeringsvärd då det låter som en stor skara nyfikna som vilja se vårat Km i år. Kanske skulle ta inträde???!! Och för er som vill veta tidsschemat så kommer vi att starta med. Anmälan 8.30 sedan träning första start vid 11.00 rullande efter cc. Sedan 30 min Lunchrast sedan rullande. Mer än så lägger jag inte ut för er nyfikan hihihi.

Lägger uppp lite bilder från vår super trevliga Uddevalla helg förra veckan.

//Annika

        


                                                                            Nöjd efter att kvalt in!     Goa tjejer i lyxförpackning!

         

Vänta på mig!!!






Av Team Solberga Mx Racing - 2 september 2012 17:12

Sista heatet i MX2U igår fick Joakim en dålig start men hade en fin kamp med Anderè Börjesson. På sista varvet när täten kom och börja varva släppte Joakim och Anderè smet förbi  vilket gav horn i pannan på Joakim som bestämde sig för att ta tillbaka sin plats vilket han lyckades med. Men goa killarnan klappade om varandra efter målgången.

Kvällen tillbringade vi i grilltältet med god mat, räkor, live musik och trevligt sällskap. Grabbarna testade på sumobrottning något som var kul att se.  Tog kväll tidigt trots att vi hade trevligt då Emil skulle köra tidigt på söndag. På träningen hade Emil satt upp mål att ta vissa hopp vilket han även tog. Första heatet stannade hojen när starten gick och han blev kvar och kicka på grinden. Dom andra utom dom 2 i start krachen hann komma ner mot Norsken innan han kom iväg. Som tur var så går det ganska långsamnt första kurvorna när det är trångt så han var ganska snabbt ikapp dom sista. Han körde stabilt och plockade placeringar och slutade på en 21:a plats. Andra heatet blev det tyvärr samma missöde i starten och han även denna gången fick kämpa sig upp från sista platsen. Han kom upp även detta heatet till 21:a platsen men gick om kull och slutade på 23:e plats. Men det var kul att han var så nöjd och glad då han kom imål då han faktiskt klarade sitt mål att kvala in i USM.

Nu rullar vi hem med många härliga minnen från helgen. Och ännu en helg som vi tillbringat med goa vänner.

//Annika

Av Team Solberga Mx Racing - 1 september 2012 14:42

Vaknade upp till strålande sol här i Uddevalla idag och Emil gick ut i första heatet och tränade som sedan gick över i tidskval. Där satte han 17:e tid vilket troligt vis inte ger en plats i A-finalen. På kvalet är det dom 13 förstasom kvalar till A-finalen. Emil fick det startspåret han hoppas på och efter första varvet låg han på en 12:e plats och tappade sedan till 13:e platsen. Det var en nervös mamma och pappa i depån och Emil kom fick tillbaka sin 12:e plats men hade en grupp med riktigt snabba åkare kommande bakom han, så sista varvet var det nära att han blev omkörd men han kom istället ikapp killen framför och körde om och kom i mål på en 11:e plats och var nu klar för A-Final!!!!

Riktigt härligt.

Joakim var riktigt fokucerad innan träning tog det några uppvärmningsvarv och sedan sattsade på tidskvalet som gav han en 19:e tid. Kan bli tufft men vi får se hur kvalet går om en timma.

Solen skiner fortfarande och i kväll skall vi på grill kväll i ett tält i depån.

//Annika

Ovido - Quiz & Flashcards